neither PGI nor Intel compiler working?

flo fsch... at pci.uzh.ch
Tue Nov 3 12:12:23 CET 2009


Hi Ondrej,

could you sent me the output files from RT propagation. I will have a
look what's going wrong. Just in case these are only the EMD related
tests, could you do me a favor and try to compile the
rt_propagation_utils.F file with -O0 and see if the problems persist.

Thanks
Flo

On Nov 3, 12:07 pm, Ondrej Marsalek <ondrej.... at gmail.com> wrote:
> Hi Ilya,
>
> running the full test suite, I got some problem in RT propagation
> (that printed some warning indicating that they are expected to fail)
> and a few problems in HFX, which I have not investigated yet.
> Otherwise, it looks fine.
>
> The arch file is attached. If you have any suggestions for further
> tuning, please let me know.
>
> Best,
> Ondrej
>
> On Tue, Nov 3, 2009 at 11:47, Ilya <ikupc... at gmail.com> wrote:
>
> > Hello Ondrej.
>
> > I have ifort 11.0, but I'm still getting Nan's in the output.
>
> > Could you post your arch file used for 11.0.084, please.
>
> > Thanks.
>
> > Ilya
>
> > On Oct 30, 12:33 am, Ondrej Marsalek <ondrej.... at gmail.com>
> > wrote:
> >> A quick update. Using the libint wrapper, I have compiled with
> >> 11.0.084 and a quick test says that at least one of the previously
> >> failing tests now does work.
>
> >> The question that now remains - is there any point in trying to get
> >> 11.1.x working? Any experience?
>
> >> Ondrej
>
> >> On Thu, Oct 29, 2009 at 19:38, Ondrej Marsalek
>
> >> <ondrej.... at gmail.com> wrote:
> >> > Hi,
>
> >> > this sounds promising. I would like to ask which version of the Intel
> >> > compiler to use. The readme file for libint use lists 11.1.056 as
> >> > having full ISO_C_BINDING support, so presumably it works. On the
> >> > other hand, this page:
>
> >> >http://software.intel.com/en-us/articles/build-cp2k-using-intel-fortr...
>
> >> > says that 11.1 should not be used. I do realize that that information
> >> > is from July, but it is still there.
>
> >> > Any suggestions appreciated,
> >> > Ondrej
>
> >> > On Wed, Oct 28, 2009 at 16:21, Urban <bors... at pci.uzh.ch> wrote:
>
> >> >> There was a known issue that resulted in an error in
> >> >> cp_fm_cholesky_decompose when run with certain processor numbers. That
> >> >> issue, along with the Intel compiler issues, should have been fixed
> >> >> with the commits of Oct. 27.
>
> >> >> On Oct 26, 4:46 pm, NUCP2K <chenh... at gmail.com> wrote:
> >> >>> Dear cp2k community,
>
> >> >>>   I just downloaded the latest CVS snapshot and tried to compile the
> >> >>> codes using my once working ARCH files for PGI and Intel compilers on
> >> >>> Linux-x86-64 MPI machines. Unfortunately, none of the two compilers is
> >> >>> working though both can get the codes compiled successfully. It seems
> >> >>> to me that the "cp_fm_cholesky_decompose" is the cause of the runtime
> >> >>> trouble since my testing job always exit abnormally when the
> >> >>> subroutine is called.
>
> >> >>>   Anyone has the experience on successfully compiling and running the
> >> >>> latest cp2k code on Linux PC MPI clusters? The sharing of your ARCH
> >> >>> files is highly appreciated.
>
> >> >>>   Thanks.
>
> >> >>> Hanning
>
>
>
>  Linux-x86-64-intel.popt
> 1KViewDownload


More information about the CP2K-user mailing list